Competitie & Toernooien


Competitie | Toernooien

COMPETITIE

 

Gedurende het jaar zijn er verschillende competitievormen voor wedstrijdspelers.

 


Externe competitie

 

Bij de externe competitie speel je op landelijk of regionaal niveau tegen teams van andere verenigingen.

 

Externe KNLTB competitie:

 

Gedurende het jaar is er voor zowel junioren als senioren een door de KNLTB georganiseerde externe competitie in de periode van begin april tot begin juni en in de maanden november t/m januari. Je speelt zowel uit- als thuiswedstrijden gedurende 7 speeldagen. Voor alle teams geldt dat aanmoediging welkom is. Dus kom kijken, geniet van het tennisspel en moedig de teams aan.

 

Inschrijven

Voor meer informatie of inschrijven mail naar:

externe-competitie@schutskamp.nl


Regtuit

 

De regtuit(reguliere tennis- uitwisseling) is voor herenteams van boven de 55 jaar.

De competitie vindt plaats op maandagmiddag.

 


 

Laddercompetitie

 

Onze laddercompetitie is terug te vinden op het bord in onze kantine. Met behulp van de KNLTB en hun Club App, kunnen wij nu de laddercompetitie digitaal aanbieden.

 

Je kunt jezelf heel simpel inschrijven, door in de KNLTB Club App te kiezen voor de categorie “Spelen”. Daar tref je de te reserveren banen aan, maar ook het tabje “Wedstrijden”. Daar klik je op “Laddercompetitie” en kan je kiezen uit de ladders voor de HE, HD, DE, DD en GD. Met een druk op de knop “Inschrijven” is je registratie al voltooid. Wil je meedoen met de ladder voor de dubbels, schrijf je dan in samen met je dubbelpartner.

 

Nadat je bent ingeschreven, kun je andere spelers gaan uitdagen en meerdere speeltijden/-dagen voorstellen. De persoon die je uitdaagt krijgt dit te zien in de Club App, maar ontvangt hierover ook een mail. Je kunt niet iemand hoger dan 1 rang boven jouw positie uitdagen.

 

Voor vragen of meer informatie kun je een mail sturen aan tc@schutskamp.nl.

Bekijk de instructie-pdf >


Competitie | Toernooien

TOERNOOIEN

De vereniging organiseert elk kalenderjaar verschillende toernooien. Dit zijn of toernooien waaraan ook leden van andere KNLTB verenigingen kunnen deelnemen, of interne toernooien, die alleen bedoeld zijn voor leden van TV De Schutskamp.

 


 

Schutskamp Open

 

Het Schutskamp Open vindt plaats net voor het begin van de KNLTB voorjaarscompetitie, eind maart/begin april. Er wordt gespeeld in categorieën 2 t/m 8

 


 

55+ Toernooi

 

Officieel heet dit eendaagse toernooi bij onze vereniging het Buurman-Lukassen toernooi, genoemd naar de oprichters van onze vereniging. De 55+ toernooien zijn toegankelijk voor dames (50+) en heren (55+) dubbels. Er doen zo’n 17 verenigingen uit de regio aan mee.


 

Doubles Only

 

Het Doubles Only is, zoals de titel al zegt, een open toernooi voor dubbels. Het wordt gehouden in oktober in de categorieën 2 t/m 8.

 


 

Clubkampioen-schappen voor senioren en junioren

 

Ze vinden meestal eind juni plaats. Alle clubleden kunnen hiervoor inschrijven en worden zoveel mogelijk in de door hen (eigen) opgegeven speelsterkte-categorie ingedeeld.

 


 

Fifty-Fit dubbel toernooi

 

Jaarlijks, meestal in juni wordt dit toernooi gespeeld. Het is een intern toernooi, waarbij de dubbels gevormd worden door personen van 50+ jaar.

 


 

Ladies Day

 

Een keer per seizoen kan er een Ladies-Day georganiseerd worden. Hierover wordt u in de nieuwsbrief, in De Fuik of op de website geïnformeerd. Er worden dan alleen damesdubbels gespeeld.

’s Morgens is er eerst een kopje koffie met gebak. Hierna start men met de eerste partijen. Er wordt gezamenlijk geluncht.

Na afloop, tegen het einde van de middag, wordt het geheel afgesloten onder het genot van een groot of kleiner glas.